17/01/19

Frussio - Naschet su pane a chilòmetru zero

Narant chi giòvanos meda sunt torrende a traballare in campagna, e narant chi est creschende s'interessu pro sos produtos "a chilòmetru zero" e biològicos.
Paret chi siat beru, si sa nova de custas dies est chi finas sa paneteria Dettori at detzisu de atzetare s'isfida e de torrare a sa produtzione pròpia: ammentende a su giaju, capostìpite de una famìllia de paneteris connota in totu Itàlia, sos giòvanos de sa dinastia ant detzisu de torrare a semenare trigu. Lu faghent in sos terrinos fèrtiles de Pianalza, a pagu tretu dae sa paneteria in ue totu sa famìllia traballat dae tantos annos, dae cando una paneteria minoredda nàschida in Iscanu at istèrridu sos rampos e s'est fata manna in Tinnura.
Naschet duncas su "Dettori Food Experience" (DFE), trigu de Pianalza a chilòmetru zero.
Chi custa aventura potzat tènnere fortuna e chi àteras aziendas sigant s'esempru bonu.
 

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.